Meghalt Danku Attila debreceni fideszes önkormányzati képviselő

2017.01.16. 22:31

Életének 61. évében meghalt Danku Attila, a Fidesz-KDNP debreceni önkormányzati képviselője, a debrecen-józsai Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola igazgatója, írja a Dehir.hu. Danku Attila 1979 óta dolgozott pedagógusként, 1997-től volt a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola intézményvezetője.

2010-ben Debrecen Város Kiváló Pedagógusa díjjal ismerték el munkáját. A Nemzeti Pedagógus Kar Országos Küldöttgyűlésének tagja, a Nemzeti Pedagógus Kar Hajdú-Bihar megyei elnöke volt.

A közgyűlés munkájába 1998-ban kapcsolódott be a józsai településrészi bizottság külsős tagjaként, később az oktatási bizottságnak is volt külső tagja. Önkormányzati választáson 2014-ben indult először a Fidesz-KDNP színeiben, a 6-os számú választókerületben, s a szavazatok közel 58 százalékát megszerezve nyert mandátumot. Danku Attila azóta a közgyűlés kulturális bizottságának elnöki tisztségét is betöltötte, írja a lap.

Danku Attilát Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, búcsúztatásáról később intézkednek. A Fidesz-KDNP frakciója őszinte részvétét fejezte ki Danku Attila családjának. A képviselő családja, hozzátartozói, barátai, munkatársai, tisztelői felé a Jobbik frakciója is együttérzését fejezte ki közleményében.

A képviselő halála miatt a közeljövőben időközi önkormányzati választást kell majd tartani a 6-os számú választókerületben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport