Álrendőrök raboltak ki francia diákokat Budapesten

2017.01.18. 18:03

Magát rendőrnek kiadva rabolt ki és vert meg két férfi francia diákokat Budapesten, a Dob utcában - írta a Police.hu alapján az MTI. 

A 23 éves erdőkertesi Sz. János és a 21 éves budapesti D. Renátó kedden autóval haladt a Dob utcában, amikor egy külföldi diákcsoport mellé értek, megálltak és megszólították őket.

Az öt francia fiatalnak angolul azt mondták, hogy rendőrök, majd úgy tettek, mintha igazolványt mutattak volna. 

Ezután D. Renátó odalépett a társaságban lévő lányhoz és megpróbálta elvenni a táskáját, de a lány ezt nem engedte. A védelmére kelő férfi zsebeit D. Renátó átkutatta, a kabát zsebe elszakadt, miközben abból kitépte a sértett mobiltelefonját és személyes iratait. A támadó bántalmazta is a férfit.

Eközben Sz. János egy másik franciát belökött egy kapualjba és megpróbálta elvenni az értékeit, de a férfi ellenállt, ezért társával őt is megverték, majd beszálltak az autóba és elmenekültek.

Az erzsébetvárosi rendőrök azonosították a külföldi rendszámú autót. A járműre a VIII. kerületben bukkantak rá, majd egy józsefvárosi lakásban Sz. Jánost és D. Renátót is megtalálták a nyomozók. Az erzsébetvárosi rendőrök a két férfit őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Francia diákokat raboltak ki

A rendőrségi honlapon közölt videó tanúsága szerint a támadók egyike egy plüssmackóval aludt, amikor a rendőrök megjelentek.