Olaszországban élő magyarok ingyenes szállást ajánlottak az áldozatok hozzátartozóinak

2017.01.21. 16:51 Módosítva: 2017.01.21. 17:37

A Studio Italia Olasz Nyelvi és Idegenforgalmi Központ az olaszországi buszbalesetet szenvedett diákok hozzátartozóinak ingyenes szállást tud felajánlani a baleset közelében - közölte a központ igazgatója az MTI-vel.

Salusinszky András elmondta, hogy a szállás a Verona megyei San Bonifacio közelében van, akit érdekel a lehetőség a +36 30 21 21 142-es telefonszámon kaphat részletesebb tájékoztatást.

Olasztanárként, olasz utak szervezőiként és nem utolsó sorban szülőkként osztozunk minden érintett fájdalmában

- mondta. 

Az Index Facebook-oldalán a kommentek között többen jelezték, hogy a hozzátartozók a 335 6264 559 - es telefonszámon keresztül érhetik el Timaffy Judit milánói főkonzult. 

Erdélyi Judit nevű olvasónk pedig arról írt több hozzászólásban, hogy a hozzátartozóknak szükségük lenne tolmácsra. Erdélyi a 3479205532-es telefonszámot adta meg elérhetőségként. 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint százával érkeznek az üzenetek a kormányhoz, hogy ki milyen módon szeretne segíteni. Az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának vezetésével megérkezett a helyszínre küldött mentőcsapat. A mentők körbejárják a kórházakat, és azt a szállodát, ahol a buszbaleset sérültjei vannak. Azon dolgoznak, hogy akik hazajöhetnek, minél hamarabb haza tudjanak jönni, ennek költségeit az állam vállalja.

Magyar rendőrök is érkeznek 

Az olasz hatóságok kérésére három fős magyar rendőr szakértői csoport utazott Olaszországba, a veronai buszbaleset helyszínére, segítve az olasz rendőrség munkáját.

A csoport vezetője Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályvezetője. Vele utazik Jámbor István rendőr alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Osztályvezetője és Dr. Fiore András rendőr százados, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda olaszul beszélő munkatársa.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport