Olaszországba utazott a Szinyei iskolapszichológusa

2017.01.21. 14:32 Módosítva: 2017.01.21. 14:48

A Szinyei gimnázium iskolapszichológusa szombaton délelőtt elindult Olaszországba, a halálos busztragédia helyszínére – mondta az Index kérdésére Tóth Gábor, az intézmény igazgatója. Az iskolába a pedagógiai szakszolgálat további három pszichológust küldött, hogy segítsék a katasztrófa feldolgozását az elhunyt szinyeisek osztálytársainak, tanítványainak, illetve hogy fogadják az oda érkező hozzátartozókat.

Tóth Gábor azt mondta, hogy a legutóbbi információik szerint a tragédiában 21-en nem, vagy könnyebben sérültek, a 16 halálos áldozat személyazonosságát még nem sikerült megállapítani. A szinyeisek öt-hat éve ebbe a franciaországi sítáborba járnak – de az iskolában már több mint húsz éve szerveznek hol ausztriai, hol franciaországi táborokat –, a túrán idén is 14-18 éves diákjaik voltak. Az igazgató elmondta: a táborozást évek óta ugyanaz a cég szervezte.

A szülőket, hozzátartozókat és osztálytársakat az osztályfőnökök igyekeztek elérni, miután az iskola is értesült a buszbalesetről. Az igazgató úgy tudja, hogy a szülők egy része már elindult Olaszországba, a többi szülőt várják az iskolánál. Az iskolánál szombat délután hatkor gyertyás megemlékezést szerveztek a diákok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport