Megérkeztek az első súlyos sérültek a Honvédkórházba

2017.01.22. 18:12 Módosítva: 2017.01.22. 21:52

Az M1 tévécsatorna élőben adta vasárnap este hat óra előtt pár perccel, ahogy megérkezett az első súlyos sérült helikopterrel a Liszt Ferenc reptérről a Honvéd kórházba. Miután az őt hozó helikopter felszállt, azonnal megérkezett egy másik helikopter, ami a második sérültet hozta a reptérről. Mindkét beteget azonnal a sürgősségi osztályra szállították másod- és harmadfokú égési sérülésekkel, ott megvizsgálják őket, majd utána eldöntik, melyik osztályra kell őket vinni.

A baleset harmadik súlyos sérültje mentőautóval érkezett Veronából vasárnap este fél 10 körül.  Tamás Róbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ igazgatója szerint a harmadik sérült egy 30 év körüli férfi, akinél csonttörést, szalagsérülést és kisfokú égési sérülést állapítottak meg, de állapota stabil.

A baleset negyedik mozgatható súlyos sérültje a korábbi tájékoztatással ellentétben mégsem mentőautóval, hanem szintén légi úton érkezik majd, várhatóan hétfő délelőtt. Egy koponyasérültről van szó, akinek a klinikai állapota nem romlott, de változtak az eredményei, ezért úgy döntöttek, még egy napig megifgyelik Olaszországban.  

18:35-kor a Honvéd kórház orvosigazgatója tartott sajtótájékoztatót, amit az Index is élőben adott:

Dr. Tamás Róbert sajtótájékoztatója

Az orvosigazgató az esti tájékoztatón elmondta, hogy sajnos volt módja a két megérkezett sérülttel beszélni, megrázó volt. Egy ötven-hatvan év körüli hölgyről és úrról van szó, stabil állapotban vannak, kommunikáltak velük, és pszichológus is foglalkozik velük. Terápiás tervet készítettek. 

Korábban arról számoltunk be, hogy a két válságos állapotban lévő sérült kivételével a pénteki veronai busztragédia minden túlélője, a négy súlyos sérült is hazaérkezhet vasárnap Magyarországra. Most az derült ki, hogy a negyedik súlyos sérült csak hétfőn jön. Két felnőtt súlyos égési sérülésekkel került kórházba, egy másik sérültnek törései, zúzódásai és égési sérülései is vannak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport