A fideszes polgármester elismerte: uniós pénzből épített vadászházban lakik

2017.01.25. 11:33

A 444.hu írt ma arról, hogy Mondok József, Izsák fideszes polgármestere abban a vadászházban lakik, amelyet 2014-ben a településvezető egyik cége, a Mondok Kft. 35 milliós EU-s forrást elnyerve épített. Mondok, izsáki polgármesterként még tagja is volt a helyi pályázati tervezést irányító egyesület bírálóbizottságának. A vadászpanziót ezután nyilvántartásba vették az izsáki önkormányzat honlapján szálláshelyként, de hirdetni ezen kívül nem hirdették sehol. Ennek pedig egyszerű oka van: a polgármester a helyiek szerint beköltözött – írja a lap. Egy január közepi felvételen maga vallja be ezt.

Próbálták többször, több helyen elérni a polgármestert, ám az nem akart reagálni egyáltalán, a telefont nem vette fel, nem hívta vissza az újságírókat. Rákerestünk az izsáki sztorira és a polgármesterre a neten, és megtaláltuk az N1TV január közepi anyagát, amiben felvetik ugyanezt a politikusnak, aki a hangfelvétel tanúsága szerint maga vallja be, hogy beköltözött, ott lakik az EU-s pénzből épített vadászházban. És egészen varázslatos indokkal.

A polgármester elmondta, hogy van egy vadászterülete a Mondok Kft.-nek, és ha érkeznek vendégek, baráti kör, akkor ők meg tudnak szállni. Azt mondja, volt is bevétele, „szépen aranyosan működik", majd jön a beszélgetés legőszintébb része:

Polgármester: Egy kellemetlen helyzet volt vele: voltak agancsaim ott, és képzeld el, négy alkalommal betörtek. Négy alkalommal törtek be. Úgyhogy nem is tudom, ott kellene élnem, laknom.

N1TV: Hát de ott lakik.

Polgármester: Hát, többnyire ott lakok. Szüleimnél vagyok én...

N1TV: Bejelentve. De életvitelszerűen a vendégházban.

Aztán feltették a kérdést a fideszes polgármesternek, hogy akkor kik használhatják a vadászpanziót:

Polgármester: A baráti körben. Átjáróházat nem engedek én ott csinálni. Ez szépen működik ott a maga módján.

N1TV: De hát ez EU-s pénzből készült, nem?

Polgármester: Kapott, igen 30 millió forintos támogatást, igen. De működik, abszolút működik, de ha hétvégén én elmegyek, egyszerűen nem merem itt hagyni. Ezt egyszerűen nem lehet itt hagyni egy percre sem.

A polgármester tehát fél, hogy betörnek, ezért inkább beköltözött az EU-s pénzből épült vadászpanzióba. Ha meg is száll ott néha valaki, az csak ismerős lehet, a baráti körből kerülhet ki. Logikus, ki akarna idegeneket beengedni a házába.