Kocsis Máté a rendről kérdezi a józsefvárosiakat

2017.01.26. 16:31

A magyar kormányéhoz hasonló konzultációt kezdeményezett Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere, csak ő nem a nemzethez fordult a kérdéseivel, hanem a 8. kerület lakosaihoz, írja a 444.hu. A postán kiküldött kérdőívek kérdései pedig a rendről szólnak. Kocsis azt is felveti, hogy ha nincs rend, az önkormányzat rásegíthet egy-egy rendelettel a dologra.

„„Sokak tapasztalatai szerint néhány szomszéd nem tartja be a lakóház házirendjét, és rendbontó magatartásával zavarja a lakók többségének nyugalmát. Mások nem találkoznak ezzel a problémával saját lakóépületükben – szól a konzultáció 6. pontja. – Ön támogatná, hogy a ház nyugalmának biztosítása, a családok, gyermekek védelme érdekében a jövőben a házirendben megfogalmazott szabályok betartását az Önkormányzat megfelelő szabályozással segítse?" − idézi a lap a kérdések egyikét.

Vannak kérdések a járdák megfelelő tisztaságáról, az éjszaka is nyitva tartó éttermekről, a játszóterek használatáról, sőt, a kerületi ivókutak használatáról is: „Vannak, akik szerint zavaró, hogy egyesek sokszor nem megfelelően használják a közterületeken lévő szökőkutakat, ivókutakat. Önnek mi a véleménye?"

A teljes levelet és kérdőívet a 444 cikkében tudja megnézni.