Lemondott a Rákellenes Liga elnöke

2017.01.27. 09:31

Lemondott a Rákellenes Liga elnöki tisztjéről Bittner Nóra – közölte a Magyar Rákellenes Liga az Indexszel. 

„A döntésem oka a kialakult negatív sajtó visszhang, amely a Magyar Rákellenes Liga céljaival gyökeresen ellentmondó üzenetet tulajdonít a kampányfilmnek, amelyben az 1%-os adó felajánlására hívjuk fel a lakosság figyelmét. Bár a film készítése nem egyszemélyes döntésemen alapult, elnökként kötelességemnek érzem a kialakult helyzetért vállalni a felelősséget” – indokolta Bittner Nóra a lemondást. 

Egy kocka az azóta már eltávolított videóból
Egy kocka az azóta már eltávolított videóból

A sokakat sokkoló reklámfilmet azóta eltávolították a Youtube-ról, de több cikkben is foglalkoztunk vele. A film azt állította, hogy a rák nem betegség, hanem egy ítélet. A film főszereplője egy ötvenes éveiben járó férfi, akit bűnösnek mond ki a bíróság, mert nem mozgott eleget és sokat dohányzott. Az ítélete: rák.  A bírónő még rákérdez, hogy akar-e még egy esélyt, majd a narrátorhang azt mondja: adjon egy esélyt ön is, adója egy százalékával segítheti a Magyar Rákellenes Liga munkáját.

A Rákellenes Liga elnöke már kedden bocsánatot kért, Bittner Nóra akkor arról beszélt, hogy egyáltalán nem érti ezeket a negatív reakciókat a reklámfilmmel kapcsolatban, ő nem érzi bántónak, sértőnek.