Orbán és Botka mosolygva fogtak kezet Szegeden

6174609136 HUSZ7991
2017.01.30. 08:20 Módosítva: 2017.01.30. 08:23

Hétfőn reggel háromnegyed nyolckor érkezett meg Orbán Viktor Szegedre, hogy Botka Lászlóval, Szeged polgármesterével és az MSZP elnöksége által támogatott miniszterelnök-jelöltjével találkozzon.

A szegedi városháza előtt sok újságíró várta a kormányfő érkezését. Előtte negyed órával Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter autója állt meg a városházánál.

Amikor Orbán Volkswagen Transportere megérkezett, Botka és Lázár együtt lépett ki a városházáról a miniszterelnök fogadására. 

Orbán és Botka kezet fogtak, szívélyesen üdvözölték egymást, és mosolyogva mentek be a városházára.

Eközben az utca túloldaláról kb. féltucat, feltehetően devizahitel-károsult azt kiabálta, hogy "eladtatok bennünket, eladtatok bennünket!"

Orbán Viktor a Modern Városok Program (MVP) keretében találkozik Botka Lászlóval, és milliárdos fejlesztéseket jelentenek majd be.  Az elmúlt másfél évben bejelentett 185 fejlesztés 19 település között oszlik el, vagyis négy városban még nem osztotta ki a miniszterelnök a javarészt uniós forrásból érkező milliárdokat. Arról is  írtunk  már, hogy a négy eddig kimaradó város különböző okok miatt, de mind problémás a kormányfőnek.

Botka szerint  2015 óta körülbelül nyolcszor ígérték meg neki, hogy jön Orbán és megállapodnak a szegedi fejlesztésekről, de csak két év után tudják betartani az ígéretet. A két politikus 10 órától várhatóan egyórás sajtótájékoztatót fog tartani, a beszédeik alapvetően Szegedről szólnak majd, de meglepő lenne, ha nem hangzana el egy-két utalás a pikáns helyzetre, ami egyértelműen Orbánnak lesz kellemetlenebb.