Menesztették Erdő Péter húgát a váci főiskola éléről

2017.01.31. 07:36

Az elmúlt évek sorozatos botrányai miatt kellett távoznia Erdő Péter bíboros húgának a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) rektori székéből, írja a Népszava. A hírt hivatalosan még nem jelentették be.

Fülöpné Erdő Máriát 2012-ben nevezték ki az AVKF rektorává, és nyomban elküldte az oktatói gárda felét. A dolgozók a feudális szellemiségre panaszkodtak, közben a hallgatók száma a felére csökkent. Az intézmény 1286 hitelesített diplomájából 62 esetben nem lett volna szabad kiadni az okmányt különféle szabálytalanságok és hiányosságok miatt. Sokan úgy végezték el a képzést, hogy a felvételi követelményeknek sem feletek meg.

Jelenleg három kirúgott dolgozó pereskedik a főiskolával. Egyiküket például gerincműtétje után rúgták ki, állapota annyira súlyos volt, hogy két hétig be se tudott menni, a főiskola vezetése mégis arra kötelezte, hogy jelenjen meg.

A rektor írói munkásságával is gondok voltak, a rektor Élet a hitben című hittankönyve például halálos bűnnek nevezi a homoszexualitást.