Különös fordulatot vett a Pilis kapujába tervezett transzformátorállomás ügye

2017.02.01. 07:12

Megírtuk nem is olyan régen, hogy Pilisszántó egy része teljesen kiborult attól, hogy a falu vezetése transzformátorállomást tervez a Pilis kapujának nevezett faluba, pontosabban eladna az ELMŰ-nek egy önkormányzati telket erre. A polgármester arra hivatkozik, és azzal kampányol, hogy az iskolának építenének tornatermet a telek 65 millió forintos árából.

Az ügyben lakossági fórum is volt (itt a több mint három órás felvétel). Most ott tart az egész, hogy a polgármester helyi népszavazást írna ki, mire az érintett helyiek kitalálták, hogy inkább összedobják a pénzt a tornateremre - mindenkire 28 ezer forint jutna - , csak felejtse el az önkormányzat a telekeladást.

Egy ott lakó vállalkozó, Kubovics Ferenc szerződéstervezetet írt az iskolai alapítványnak a lakossági gyűjtésről, és 3 milliót rögtön fel is ajánlott. Annyi volt a feltétele, hogy ha valamiért mégis lesz transzformátorállomás, akkor a pénz mindenkinek visszajár. Több nap gondolkodás után meg is érkezett a válasz: az iskola nem akar alszámlát nyitni erre, mert

lehet, hogy jogi akadálya ennek a műveletnek nincs, de azt a kevés pénzösszeget amely az Alapítvány jelenlegi számláján van nem banki tranzakciókra szeretnénk fordítani, hanem tanítványaink támogatására.

Ezt a falu honlapja is közzétette, és a nyilvános Facebook-oldalukra is felkerült.

Mindezt egyébként úgy, hogy a szerződéstervezet szerint a felajánlók viselték volna a visszautalás költségét.

A vállalkozó ezt úgy kommentálta a poszt alatt a Facebookon hogy

szerintem ilyet még nem látott a világ, hogy egy nyilvánvaló adakozási szándéknak nem engednek teret!