Sorban hagyják ott a szakmai vezetők a szakképzés klikjét

2017.02.02. 10:32

Legalább 36-40 munkatárs hagyta ott a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalt az utóbbi hónapokban, amióta kinevezték a hivatal új vezetőjét - írja a Magyar Nemzet. A távozó munkatársak között több szakmai vezető is van, így most a szakképzés központosítására létrehozott intézménynek nincs szakmai főigazgató-helyettese, felnőttképzési főosztályvezetője, és több főosztályt megbízott vezető irányít. 

Tóth József, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet vezetője szerint a tavaly őszi tanévkezdéshez képest szinte egyetlen korábbi szakmai vezető sincs már eredeti beosztásában a szakképzési hivatalnál. A szakszervezetnek konkrét információi nincsenek arról, hogy miért hagyják ott olyan sokan az intézményt, a hozzájuk eljutott visszajelzések szerint a dolgozók úgy érezték, az NSZFH-nál "ellehetetlenültek a munkakörülményeik".

A lap forrásai szerint a távozó munkatársak nehezen találták a hangot  Kanzsalics Eszterrel, az NSZFH tavaly kinevezett főigazgatójával. Kanzsalics korábban a szakképzési hivatal fenntartójánál, a  Nemzetgazdasági Minisztériumnál dolgozott jogtanácsosként és főosztályvezetőként. Szakképzéssel és felnőttképzéssel kapcsolatos végzettsége vagy túl sok tapasztalata viszont nincs, azon kívül, hogy oktató és vizsgáztató volt a Nemzeti Közigazgatási Intézetben.