Többen hánytak klórgáz miatt a Komjádiban

2017.02.08. 09:42 Módosítva: 2017.02.08. 16:01

Aggódnak a szülők a gyerekeikért, mert a klórgáz miatt többen is hánytak a Komjádi uszodában, az Iron Aquatics (Hosszú Katinka klubja) edzője hétfőn már be sem engedte a gyerekeket a tréningre, mert az előző csoportból többen rosszul lettek - tudta meg a Blikk

A szülők szerint már évek óta ez megy a Komjádiban, de ami idén van, az mindennek a teteje. "Amikor télen felállítják a sátrat, fuldokolnak a gyerekek, novemberben súlyos mérgezés is történt. Hiába próbálok az ­Emmin és az ÁNTSZ-en keresztül is megoldást találni, változatlanok az állapotok" - mondta a Blikknek egy 15 éves lány apja.

A szülő egy ott dolgozó ismerősétől úgy tudja, hogy nincs vegyszeradagoló a szóban forgó medencénél, a klórt vödörből öntik bele, ami olykor megszalad. Ha benn van száz gyerek a medencében, felkavarják a leülepedett klórt, amikor úsznak, habzik mögöttük a víz. "Hétfőn annyira rossz volt a helyzet, hogy a reggeli edzésen többen hánytak, utána a lányom csoportját már be sem vitte az edző a sátorba" – árulta el az apa. "Amikor a lányom köhögött, a Sportkórházban azt mondták, Komjádi-betegsége van" - tette hozzá. 

Az Iron Aquaticsnál a kanadai Darren Ward felügyeli az utánpótlást, ő többször kikelt már a körülmények miatt, amikről tavaly decemberben az Indexen is volt cikk

Hosszú Katinka klubjából senki nem kívánta kommentálni az elhangzottakat a Blikknek.

A  Nemzeti Sportközpontok a cikk megjelenése után közleményt adott ki,  amiben azt írják, hogy a Császár-Komjádi Sportuszoda üzemelése során a jelzett időpontban, sem más alkalommal a használt technológiai rendszerből adódóan klórgáz nem jutott a levegőbe. "A kérdéses ügy kapcsán a Komjádi uszoda munkatársai tanúk kíséretében, helyszíni ellenőrzést végeztek, hogy megvizsgálják a sátorban tapasztalható levegő minőségét. Az ellenőrzés során a levegőben nem tapasztaltak zavaró körülményeket. Megerősítjük, hogy klórgáz nem jutott a levegőbe" - írják.