Gulyás Gergely egyéniben indul 2018-ban

2017.02.13. 09:01 Módosítva: 2017.02.13. 09:02

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a Fidesz-KDNP a 18 budapesti választókerületből négyben változtathat 2014-es indulói névsorán.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke a 2018-as országgyűlési választáson indul először egyéni képviselő-jelöltként, méghozzá a budapesti 3-as választókerületben, a XII. kerületben. Gulyás Fónagy Jánost váltja a poszton, a választókerület elnöke Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestereként indul újra.

A XIII. kerületben, ahol a jobboldal a rendszerváltozás óta nem tudott nyerni, 2018-ban Harrach Tamás – Harrach Péter KDNP-s frakció­vezető fia –, XIII. kerületi önkormányzati képviselő indul majd.

A Fidesz Zuglóban Papcsák Ferenc helyett a XI. kerület volt külsős alpolgármesterét, Jelen Tamást indítja, aki tavaly március óta a XIV. kerületben a tulajdonosi és közbeszerzési bizottság tagja. Papcsák a lap szerint még 2015-ben állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnökkel, hogy fontos, állami megbízatása miatt nem indul 2018-ban a választáson. Papcsák a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsági elnökeként dolgozik, ez a poszt összeférhetetlen lenne a képviselő-jelöltséggel.

Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke, józsefvárosi polgármester lesz a Budapest 6-os választókerület elnöke Vas Imre helyett. Döntés még nincs a képviselő-jelöltségről, de a Magyar Idők szerint nagy eséllyel ő lehet a Fidesz–KDNP jövő évi indulója.