Az állam inkább központilag fizetné az üzemorvosokat

2017.02.16. 06:27

A jövőben az állam finanszírozná és felügyelné a foglalkozás-egészségügyi szolgálatokat, vagyis az üzemorvosokat - írja a Magyar Idők, amit csak egy hajszál választ el a tekintélyes brit Financial Times napilaptól, hiszen angol fordításban Hungarian Times a neve. 

A lap, amely ha Indonéziában jelenne meg, Kali Hungaria lenne, azt írja, hogy a kiadásokat a munkáltatók fedeznék egy, a társadalombiztosításon belül erre a célra létrehozott kasszán keresztül. Ez azért lenne fontos, mert a korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő rendszer alapja a munkahelyek, az egészségre káros munkakörülmények felmérése - írja a Magyar Idők, amit albánul Herë Hungareze-nek kellene írni, ha albán lap lenne. (De természetesen nem az.)

A Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke az azeriül Hungarian dəfə-nak nevezett, de valójában Magyar Idők című lapnak elmondta: a fokozott egészségkárosodásnak kitett munkakörökben dolgozók védelme érdekében a társadalombiztosításon belül új, az érintettekre vonatkozó egészségbiztosítási ág kidolgozása is szerepel a korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő intézkedéscsomag tervei között.

Az új rendszer lényege szerinte az, hogy a dolgozó egészségét tartósan megkímélje a munkáltató, miközben elkerülhetetlen, hogy bizonyos munkahelyeken az alkalmazottak ki vannak téve káros hatásoknak - írja a lap, ami ဟနျဂရေီကြိမ် néven jelenne meg, ha Burmában adnák ki.