Feleségül akarta venni a tanítványát a körmendi alpolgármester

2017.02.23. 07:29

Még 14 éves sem volt az a kislány, akit Körmend nemrég lemondott KDNP-s alpolgármestere, az 56 éves Szabó Ferenc zaklatott – derül ki a Magyar Narancs riportjából. A riportban a gyermek édesanyja is megszólalt.

Szabó Ferenc napközis tanárként többször kettesben maradt a néhány faluval arrébb élő kislánnyal, egyre közelebb került hozzá. 

kigjhk

Amikor a szülők megtudták, hogy mi történik, kivették a napköziből az akkor nyolcadikos gyermeküket, de Szabó ezután is üzenetekkel bombázta a lányt. Szabó karácsonykor megjelent a szülőknél, és közölte, hogy majd feleségül venné az akkor 15 éves kislányt. 

A szülők az igazgatónak és a polgármesternek is szóltak, de nem történt semmi. Ezután mentek a rendőrségre, és tettek feljelentést.

A Magyar Narancsnak sem Szabót, sem a polgármestert nem sikerült elérnie. Senki nem akar nyilatkozni. Szabó eltűnt a városból, de az újságíró még a nyaralójában sem találta.

Korábban a KDNP egy rövid közleményt adott ki. „A vizsgálat lezárásáig nem kívánjuk kommentálni az esetet. Fontosnak tartjuk, hogy az érintett ártatlanságát ne vonjuk kétségbe mindaddig, amíg a vizsgálat mást nem igazol” – írták, viszont azt is hozzátették, hogy semmilyen formában nem elfogadható, ha egy felnőtt ember kiskorúval tart fenn intim kapcsolatot.

Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője az Atv.hu-nak azt mondta: csak utólag, Szabó Ferenc lemondása után szereztek tudomást az ügyről, várják a vizsgálat eredményét. Ha nem bizonyosodik be az eset, akkor sajnálják a történteket. Ha viszont a vizsgálat azzal zárul, hogy bűncselekmény történt, annak súlyos szankciója lesz, kizárás a pártból.