Elítélték a tűzoltósofőrt azért, ahogyan felmondott

2017.02.28. 12:56

Bíróság elé kellett állnia kedden Villányi Gábornak, annak az egykor a gödöllői tűzoltóságnál dolgozó sofőrnek, akinek a nem mindennapi történetéről múlt héten számoltunk be. Itt olvashatja el a teljes sztorit.

firefb
Fotó: szarvas

Villányi a beteg apja ápolása miatt kért először féléves fizetés nélküli szabadságot, majd mondott fel a tűzoltóságnál, mivel nem kapott választ. A távozása ügyészségi eljárásokhoz, majd vádemeléshez vezetett, mivel az ügyészség szerint bűncselekményt követett el, a felmondásakor megsértette a főnökét. Az ügyészség indítványában az szerepelt, hogy beszólt a főnökének, hogy „nem vagy te vezetőnek való”. Most pedig bíróság elé került az ügy.

A Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa szerint Villányi bűnös, ezért elítélte.

Nem pénzbüntetést szabott ki, mint az ügyészség kérte, hanem 1 éves próbára bocsátást

– mondta az Indexnek. A bíróság szerint tehát megsértette-e egykori főnökét, és elkövette a szolgálati tekintély megsértése vétséget. 

A Btk. szerint ez a vétség egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, de a bíróság próbaidőre bocsátotta Villányit, ami azt jelenti, hogy ha egy évig nem követ el újabb bűncselekményt, és a próbaidő eredményesen letelik, azzal megszűnik a büntethetősége.

Az ítélethirdetés után az ügyészség jelezte, hogy gondolkodik a fellebbezésen. Villányi pedig azt mondta, hogy ő várhatóan fellebbez a felmentésért, ártatlannak tartja magát.