A Kétfarkú is indul a zuglói időközi választáson

2017.03.02. 19:45

A zuglói választási bizottság jelölő szervezetként nyilvántartásba vette a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot az április 23-i időközi önkormányzati képviselői választásra.

„Végre itt a tavasz, gondoltuk, ideje megnyerni egy választást. Zugló pedig egész közel van" – rakta ki a helyi választási bizottság határozatát a Facebookjára a párt.

Az időközi választásra azért van szükség, mert az önkormányzati törvény szerint január 21-én megszűnt a mandátuma a  tavaly januárban eltűnt  Sápi Attila MSZP-s politikusnak. Az az önkormányzati képviselő ugyanis, aki egy éven át nem jelenik meg a képviselő-testület ülésein, elveszíti megbízatását. Sápi rejtélyes körülmények között tűnt el, az erről szóló cikkeinket itt olvashatják .

Az időközi választásnak elég komoly tétje van, döntően befolyásolja a helyi hatalmi viszonyokat. Ha a Fidesznek sikerül megnyernie a szocialista körzetet, akkor többségbe kerülnek a zuglói képviselő-testületben. (Jelenleg 9 fideszes, 8 baloldali plusz a párbeszédes Karácsony Gergely és egy-egy LMP-s, jobbikos és Civilzugló egyesületes a tagja a testületnek.)

A Fidesz-KDNP Dr. Somodi Zoltánt indítja. A Fidesz-KDNP jelöltjével szemben eddig négy formáció is indult, a legnagyobb esélye az MSZP-DK-Párbeszéd összefogásnak lehet a Fidesszel szemben. Bővebben itt>>>