Elítélték az Újpesten forgató szadomazofilm-rendezőt

2017.03.06. 12:31

A Fővárosi Törvényszék másodfokon bűnösnek mondta ki a rendezőt az újpesti szadomazoperben,írja a 444.hu

A szadomazo filmekre szakosodott újpesti stúdióban addig ütöttek-vertek egy nőt, hogy feljelentést tett, ezután a rendőrség lerohanta a helyiséget, írtuk 2010 legelején.

Első fokon a rendező férfit még felmentették, miután nem sikerült bizonyítani, hogy a forgatáson átléptek volna előre megbeszélt határokat. A nő ugyanis nem volt állandó szereplő, hanem egy hirdetésre jelentkezett, és az is elhangzott a forgatás előtt, hogy ez milyen film, lesznek benne ütések, kínzások, viszont az áldozat szerint volt egy jelszó, amit ha kimond, leállnak a bántalmazással. 

A nő szerint a hirdetésben „szexmentes, de meztelenül végzendő feladat” szerepelt 100-200 ezer forintért.

A rendőrség akkori közlése szerint az újpesti helyszínen közölték vele, hogy szadomazo pornóról van szó, de imitálják az ütéseket, neki pedig el kell játszania a fájdalmat. Ágyhoz, padhoz kötözték, majd nádpálcával, korbáccsal és egy lapos tárggyal ütlegelni kezdte őt egy másik nő. Amikor az ütlegelt nő kimondta a megbeszélt mondatot, a másik abbahagyta a bántalmazását, de a producer ekkor odalépett hozzájuk, és mindkettejüket megverte – hangzott el a 2010-ben tartott sajtótájékoztatón.

Az MTI-t Ibolya Tibor fővárosi főügyész arról tájékoztatta, hogy a rendezőt két rendbeli súlyos testi sértés kísérletében, és ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 800 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíró. A szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették.

A vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést.