Markolókanállal találtak el egy ligetvédőt

2017.03.06. 10:59 Módosítva: 2017.03.06. 13:25

A Ligetvédők Facebook posztja szerint

ma hajnalban újabb munkagép érkezett a Petőfi Csarnokhoz. A Pecsa azbesztmentesítésének továbbra sincs semmi jele. A munkagépet 3:17-kor megpróbáltuk feltartóztatni, ám vezetője nem állt meg, egyikünket fején találta a gép gémjével, másikunkon pedig majdnem áthajtott. A gépkezelő az eset után a gépet hátrahagyva elmenekült a helyszínről, a rendőrség keresi.

A városligeti fairtás ellen tiltakozó civilek közlése szerint az eltalált aktivistát kórházba kellett szállítani. Az üggyel kapcsolatban keressük a rendőrséget, amint megérkezik a válaszuk, frissítjük a cikket.

Frissítés: A BRFK 13:10-kor tájékoztatása szerint az eltalált aktivista nem kért orvosi ellátást, sem pedig mentőt. A rendőrök a munkagép vezetőjét beazonosították és meghallgatják. A rendőrség közlekedésrendészeti főosztálya feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálja a történteket.

A civilek állítása szerint napközben is nagy a rendőri készültség az egykori Petőfi Csarnoknál. A munkagépeket rendőri segítséggel juttatják be a mobilfalakkal körbevett területre - erre is rákérdeztünk a rendőrségnél.

Frissítés2: A Városliget Zrt. is kiadott az üggyel kapcsolatban egy közleményt. Azt írják, egy tiltakozó, miközben jogszerűtlenül akadályozta a gép mozgását, elmondása szerint sérülést szenvedett, ám a rend biztosok helyszíni tájékoztatása szerint sérülése orvosi ellátást nem igényelt. Hozzáteszik, a Városliget Zrt. minden szerződéses partnere a jogszabályi előírásoknak megfelelően végzik a bontási munkálatokat, a törvényekben meghatározott engedélyek birtokában.

Néhány, a saját testi épségét is kockára tevő, önjelölt hatóságként viselkedő tiltakozó magánakciójának lehettünk ma is tanúi

– írják.