Rangkórság ütötte fel a fejét a Magyar Nemzet szerint

2017.03.06. 06:32

Alig két hónap alatt tovább növelte az államtitkárok, helyettes államtitkárok és miniszteri biztosok számát az Orbán-kormány, pedig az állami vezetői gárda létszáma már az év elején is rekordmagas volt - írja a Magyar Nemzet Rangkórság és kormányzati dáridó című cikkében.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter új miniszteri biztosokat nevezett ki. Lesz, aki a magyar V4-elnökség lebonyolításáért felel majd, más pedig a vízipari exportért és a Duna régió-stratégiáért”.

A múlt hónapban az Igazságügyi Minisztérium három miniszteri biztossal „gazdagodott”, a honvédelmi tárcához két embert neveztek ki ebbe a pozícióba, és a Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi) is volt egy kinevezés. Januárban pedig a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz és az erőforrás tárcához 3-3, a fejlesztési, illetve a külügyi tárcához pedig 2-2 miniszteri biztos kinevezéséről jelent meg beszámoló a Hivatalos Értesítőben. A lap szerint az, hogy a miniszteri biztosok száma mégsem „szállt el” teljesen, azért lehet, mert a korábbi kinevezések egy része időközben lejárt.

"Ám így is összesen 66 miniszteri biztos dolgozik az Orbán-kormányban, a legtöbben, 27-en a Miniszterelnökségen, de az Emminél is már 14-en, míg a Szijjártó Péter vezette tárcánál heten vannak" - írják, majd a végén kitérnek arra, hogy Orbán Viktor még 2010-ben azt ígérte: "sem rangkórság, sem kormányzati dáridó nem lesz jellemző, nem fér bele”.