Akár 8 évre is lecsukhatják a szüleit zsaroló férfit

2017.03.06. 09:29

A győri ügyészség két rendbeli, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat egy 34 éves, Győr környéki férfival szemben, aki legalább öt éven keresztül követelte rokkantnyugdíjas édesanyjától és annak élettársától, hogy eltartsák.

A vádirat szerint bár a férfi már 2011-ben elköltözött otthonról, továbbra is elvárta, hogy az anyja fizesse a számláit, a rezsijét, és fedezze megélhetését. Az anyának heti 8 ezer forintot kellett átadnia a fiának, miközben a rokkantnyugdíjaból kisebb összegeket is alig tudott kifizetni. A fiú, ha nem kapta meg a pénzt, agresszív lett: betörte az ablakokat, bemászott a zárt kapun, az anyját és annak élettársát ütötte, szidalmazta és megöléssel fenyegette őket.

A férfi 2016-ban folyószámlát nyitott, hogy az anyja arra fizesse be a követelt összegeket, amit a nő félelmében meg is tett, mert ha ez megtörtént, akkor a fia legalább nem kereste őket személyesen. Az nem derül ki az ügyészség közleményéből, hogy mikor és milyen események hatására fordult az anya a rendőrséghez, mindenesetre a férfira kiszabható büntetés mértéke 2-8 évig terjedhet.