Kósa: Majtényi Soros jelöltje

2017.03.07. 13:35

Teljesen nyilvánvaló, hogy Majtényi László Soros György jelöltje

- nyilvánította ki a Fidesz véleményét Kósa Lajos, a párt frakcióvezetője az MTI híradása szerint.

Kósa szerint a Soros-alapítvány támogatásával jött létre az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, amit Majtényi László vezet, személyesen több alkalommal támogatta Soros György, és az intézet alapításakor is azt mondták, azt azért hozza létre az amerikai üzletember, hogy ezen keresztül befolyásolja a magyar közéletet.

Egyszerűbb, ha a feladóval beszélünk, tehát Soros Györgyöt szívesen várjuk, sokkal egyszerűbb, ha vele beszéljük meg, mi a szándéka Magyarországgal, mintha Majtényi közvetítését kérjük ehhez

- jelentette ki Kósa Lajos, aki szerint azért Majtényi is lehetőséget kap majd március 13-án, hogy 15 percet beszéljen az Országgyűlés előtt az államfőválasztás előtt.

Mint mondta, a jelöltek beszéde után vita nélkül kerül sor a választásra, az első fordulóban az összes képviselő kétharmada, a második fordulóban pedig a legtöbb érvényes szavazatot kapó jelölt lesz a köztársasági elnök. Kósa szerint ez azt is jelenti, hogy mivel a Fidesz és a KDNP 131 képviselője Áder János mellett tette le voksát, a második fordulóban majdnem biztos, hogy Áder János kap bizalmat.

Majtényi László, akinek államfőjelöltségét az összes baloldali ellenzéki párt támogatta, egy korábbi sorosozás alkalmával úgy reagált, hogy az Eötvös Károly Intézet hat év alatt 57 és félmillió forintot kapott Soros Györgyhöz köthető forrásból, de az elnökválasztási kampányának költségei eddig "nulla forintot tettek ki, és ez ennyi is marad". Arra vádra pedig, hogy ő Soros embere lenne azt mondta, hogy "nem a mások óhaját, hanem saját meggyőződésemet követem – és ezt a nyilvánosság számára meglehetősen jól tudom könyvekben, cikkekben, állásfoglalásokban dokumentálni, hiszen három évtizede közszereplő vagyok.”