Ingyen akar jó sofőrré válni? Akkor siessen!

2017.03.10. 10:17 Módosítva: 2017.03.10. 10:42

A tavalyi 800-hoz képest idén már több mint 1400 autós mehet ingyenes vezetéstechnikai tréningre, írja közleményében a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A második évébe lépő Jól Vezess program most a kezdő autósok és a motorosok képzésére koncentrál.  A friss jogosítvánnyal rendelkező sofőröké az egyik legveszélyeztetettebb csoport. A tapasztalat hiánya náluk sokszor túlzott kockázatvállalással párosul, ami súlyos balesetekhez vezethet.

  • Összesen 400 tréninglehetőség ezért a kezdő kategóriában nyílik majd meg. Ide életkori megkötés nélkül olyan autósok jelentkezhetnek, akik a jogsijukat 12 hónapnál nem régebben szerezték meg.
  • A másik két kategóriába a 60 év alatti felnőtt és a 60 év feletti szenior autóvezetőket várják. 
  • A harmadik kiemelt célcsoport a hivatásos járművezetőké. Ők öt kategóriában - autóbusz, tehergépkocsi 7,5 tonna alatt és felett, tehergépkocsi szerelvény és veszélyes áru szállítás - jelentkezhetnek.

A regisztráció március 10-én kezdődik a DrivingCamp Hungary , a Groupama Tanpálya   és a Speedworld Hungary honlapjain. Akit érdekel a dolog, érdemes sietni. Tavaly a szabad helyek 15 perc alatt feltöltődtek. Itt olvasható a Totalcar tavalyi beszámolója az ingyenes képzésről. 

2014-ben az Index, a Totalcar, a Velvet és a Dívány is kipróbálta a vezetéstechnikai tréninget, amit mindenkinek csak javasolni tudjuk. Olyanoknak is, akik eddig azt hitték, tudnak vezetni. Nézzék csak!

Péntek egy különleges nap, úgyhogy beülök a Subaruba