Hivatalos: A csicska szó bekerült a Fidesz szótárába

2017.03.20. 15:11 Módosítva: 2017.03.20. 15:18

Ha a gazda rendel, a csicska teljesít

 - írja a Fidesz hétfőn kiadott nyilatkozatában, annak apropóján, hogy a Jobbik is  ötpárti egyeztetést kér a büntetőeljárási törvény módosításáról. Ez az a tervezet, amely lehetővé tenné, hogy a hatóságok bárkit lehallgassanak. 

Az ügyről beszámoló mno.hu így írt korábban a módosításról: Már a bűncselekmény elkövetésének legkisebb gyanújára sem lesz szükség ahhoz, hogy valakit lehallgassanak, hogy titkos megfigyelés célpontjává váljon, vagy hogy tudta nélkül felbontsák és elolvassák a leveleit, távollétében átkutassák a lakását, kocsiját.

Orbán a Jobbiknak: Önök egy csicskapártot csináltak

A Fidesz szerint a Jobbik nem azért támadja a tervezetet, mert tart attól, hogy a kormány totális kontrollra tesz szert, hanem mert Simicska Lajos erre utasította őket. Legalábbis ez derül ki a közleményből, amely szerint "a Jobbik szolgai módon folytatja a Simicska-lap hazugságait, annak ellenére, hogy az Igazságügyi Minisztérium már egyértelművé tette: továbbra is csak bűncselekmény gyanúja alapján lehet majd lehallgatni valakit."

A közlemény érdekessége mégsem ez, hanem a politikai nyelvben eddig ismeretlen csicska szó használata. A kocsmai közegben használatos kifejezést Orbán Viktor alkalmazta először a múlt héten a Jobbikra.

Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicska pártot csináltak. 

- szögezte le a söntésnél Parlamentben a miniszterelnök. 

Arról, hogy milyen további alpári kifejezéseket várnak a szavazók Orbántól, korábbi posztunkban szavazhatott is.