Rajtaütöttek egy kábítószerlaboron a IV. kerületben

2017.03.21. 05:56

Kábítószerlaboropn ütött rajta a Készenléti Rendőrség Budapest IV. kerületében vasárnap, írja a police.hu. A lefoglalt műanyag tartályban lévő 120 liter amfetamintartalmú folyadékból 15-20 kilogramm por állagú kábítószer készülhetett volna. Mivel az amfetamint rendkívül robbanásveszélyes vegyi anyagokból állítják elő, az intézkedésben a rendőrök mellett a Katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat egységei is részt vettek.

Kábítószerlabort számoltak fel Budapesten

A házilag épített laborban a kábítószer előállítása közben érték tetten G. Endre 33 éves budapesti lakost. A rajtaütéssel egy időben, más budapesti és főváros közeli helyszíneken további három gyanúsítottat fogtak el összehangolt akcióban.

E. Ferenc 33 éves szurdokpüspöki lakos a kábítószer előállításához szükséges vegyi anyagok beszerzését és szállítását intézte; K. Sándor 36 éves kakucsi lakos az anyagi fedezetet biztosította és részt vállalt a kábítószer értékesítésében; míg P. János 48 éves dunapataji lakos a gyártáshoz használt ipari telepet bocsátotta rendelkezésre.

Indítványozták a négy elfogott előzetes letartóztatását.