Öngyilkossággal fenyegetőzött egy körözött férfi a Belvárosban

2017.03.22. 19:05

FRISSÍTÉS 20:30-kor: Egy kommandós bejutott a lakásba kívülről, az ablakon át. A Bors online élőzésében úgy látszott és hallatszott, hogy öt lövés dördült el a lakásban. De ezek akár hanggránátok is lehettek. Hogy pontosan mi történt, arról egyelőre nincs hivatalos információ. Az biztos, hogy a körözött férfi a saját lábán hagyta el a helyszínt, miután darus kocsival lehozták a lakásból. A rendőrök kísérték a rendőrautóhoz.

Korábban írtuk:

Egy olvasónk jelezte valamivel hat után szerda este, hogy több rendőr, mentős és katasztrófavédelmis van a Deák Ferenc utcában, ahol egy épület előtt már fel is fújták azt a hatalmas mentőpárnát, amiket tűzeseteknél használnak, amire kiugorhatnak magasabb emeletekről is az ablakból. De ezt használják akkor is, amikor valaki öngyilkossági szándékkal áll ki egy tetőre, vagy párkányra.

Ebben az esetben ez utóbbi történt. Helyszínről azt írták olvasóink, hogy a rendőrök egymás közt azt beszélték, valaki ki akar ugrani, majd később többször meg is jelent az egyik épület párkányán egy férfi. Az épületbe rendőrök mentek be.

Közben a rendőrség kiadott egy közleményt azzal a címmel, hogy:

Az ablakban ülve fenyegetőzik a körözött férfi.

Azt írják, a rendőrség több egysége megjelent a Deák Ferenc utcában este hatkor, hogy T. Józsefet lakásában elfogják, ám a lakásba bejutásakor a férfi fenyegetőzni kezdett, hogy ha belép valaki, akkor leugrik.

Olvasóink szerint a TEK emberei is a helyszínen vannak. Valamivel este nyolc után egy daruskocsi is megérkezett. 

A rendőrök a Deák Ferenc tér és az Erzsébet tér kereszteződésénél, valamint a Bécsi utca és az Erzsébet rét kereszteződésnél az utat lezárták.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!