Kulcscsomóval dobott fejbe egy diákot a hittanórán a babócsai plébános

2017.03.23. 12:40

Elég középkori módját választotta Roca Dániel plébános annak, hogy rendet tegyen a rosszalkodó kisiskolások között Babócsán: fejbe dobott egy 9 éves gyereket a kulcscsomójával. A Somogyi Hírlap cikke szerint az egész onnan indult, hogy az egyik diák eldugta a másik tolltartóját, ami miatt hangoskodni kezdtek. A pap állítólag többször rájuk szólt, majd úgy döntött, közéjük dobja a kulcscsomóját, az majd elhallgattatja őket. Ezt viszont olyan ügyetlenül kivitelezte, hogy telibe találta az egyik gyerek fejét, ráadásul nem is azét, akit figyelmeztetni akart. 

A szerencsétlen gyereket a szigetvári kórházban ápolják, mert szédül, hányingere van, az egyik szemét pedig nem tudja kinyitni. 

A gyerek szaruhártyája megrepedt, a szeme bevérzett, az ideg is sérült, ettől hányingere van és aluszékony. A kisfiú infúziót is kapott, de már jobban van. Hogy mennyire súlyosak a sérülései, azt a szülők még nem tudják, a szemész később fog szakvéleményt mondani. A kisfiú a szülők szerint nagyon megszeppent az eset miatt, és azt mondta: soha többet nem akar hittanra járni.

A plébános az eset után bocsánatot kért a szülőktől, azt mondta, nagyon bánja, amit tett, és felajánlotta, hogy állja a gyerek gyógykezelésének költségeit. A szülők nem fogadták el, és feljelentést tettek a barcsi rendőrkapitányságon.