Mentőt hívott magához a háziorvos, nem vitték kórházba, infarktusa volt

2017.03.23. 06:58 Módosítva: 2017.03.23. 10:24

Mentőt hívott magához az ország egyik ismert háziorvososa, mert úgy érezte, infarktust kapott. A Cserépváralján dolgozó Keszthelyi Gyulához kiment a mentő, de miután az EKG nem mutatott eltérést, nem szállították kórházba. Két órával később egy másik mentőautónak kellett kórházba vinni infarktussal, írja a Blikk a Praxisblog alapján, ahol a 63 éves Keszthelyi maga számol be az esetről.

Keszthelyi Gyula azt írta: nemcsak orvosként ismerte fel az infarktus jeleit, hanem azért is, mert már korábban is volt szívrohama. Az orvos azt írta: minden fél óránál hosszabban tartó mellkasi tünetet mindaddig infarktusként vagy akut koronáriaszindrómaként kell kezelni, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik. Mivel az infarktusok jelentős hányada EKG-eltérés nélkül zajlik le, kérte, hogy azonnal vigyék kórházba.

Ha ez egy orvossal megtörténhet, akkor mi lehet azokkal az emberekkel, akik nem mernek szólni? – tette fel a kérdést a blogon a háziorvos.

A mentőszolgálat nem válaszolt a Blikk kérdéseire lapzártáig. A cikk megjelenése után Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte: a jogszabályok rendelkezései szerint konkrét beteg állapotáról, a betegellátás részleteiről a beteg felhatalmazása nélkül semmit sem oszthatnak meg a nyilvánossággal. Az OMSZ az ügyben minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytatott, melynek eredményei nem támasztották alá a Blikk cikkében foglaltakat, írta Győrfi Pál.  

Az ügyben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folytat nyomozást.