Trócsányi ügyvédi irodája képviseli a 4-es metró egyik kivitelezőjét az állammal szemben

2017.03.24. 07:07

A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda legalább öt bírósági eljárásban képviseli a francia-német-osztrák és magyar cégek alkotta Bamaco konzorciumot az állami tulajdonú BKV Zrt.-vel szemben - írta pénteki számában a Magyar Nemzet. 

A lap úgy tudja, hogy az alagútépítő konzorcium 2014 második felében, illetve 2015-ben nyújtotta be kereseteit. Trócsányit 2014. júniusában iktatták be igazságügyi miniszternek, vagyis a résztulajdonában álló ügyvédi iroda azután vállta az állami céggel szembeni megbízásokat, hogy Trócsányi már a kormány tagja volt. 

A Magyar Nemzet megkereste az igazságügyi tárcát, ahol nem tagadták az információt, de hozzátették: a miniszter 2000 óta három év kivételével szünetelteti a praxisát. És azt is érdemes megjegyezni, hogy bár kezdetben az iroda harmada volt a miniszter tulajdonában, most már csak a cég 16 százalékát birtokolja. Ettől függetlenül lényeges körülmény, hogy a kormányváltás óta az iroda jelentős állami megbízásokat kapott, amelyek növelhették a cég értékét - teszi hozzá a Magyar Nemzet. 

Szintén érdekes körülmény, hogy Trócsányi Varga Mihály társaságában múlt hónapban az OLAF főigazgatójával tárgyalt. Ez az a szervezet, amely részletes jelentés készített a 4-es metró körüli korrupciógyanús ügyekről, a kormány pedig a beruházást az OLAF összeállítása alapján "minden idők legnagyobb korrupciós botrányának" nevezte. 

A 4-es metró korrupciógyanús kivitelezésében pedig benne volt az alagútfúró Bamaco konzorcium is, amellyel kapcsolatban az OLAF megjegyezte, hogy az általa megadott határidők és el tervezett költségek eltúlzottak voltak - idézi fel a lap.