A kifutópályán lettek rosszul többen egy repülő személyzetéből

2017.03.28. 17:46 Módosítva: 2017.03.29. 12:14

Törölni kellett az Air France kedd reggeli, Budapestről Párizsba tartó járatát, miután a repülő személyzete rosszul lett a kifutópályán – értesült a privatkopo.hu. A hírek szerint egy légiutas-kísérő össze is esett.

Az a repülőtér honlapján is olvasható, hogy törölték a járatot, de hivatalos közlemény egyelőre nem érkezett arról, hogy pontosan miért. Kerestük a Liszt Ferenc Repülőtér kommunikációs igazgatóját, ő azonban azt mondta, az ügyben csak az Air France adhat tájékoztatást. Az Air France magyarországi képviseletét egyelőre nem sikerült elérnünk.

Egy olvasónk ott volt a gépen, és leírta, ő mit látott. Mint írta, a 6:25-kor induló gépre rendben ment a becsekkolás, a felszállás előtt tíz perccel pedig a szokásos tájékoztatót is megtartották.

Ezután azonban a gép nem indult el, nem sokkal később pedig a kapitány bejelentette, nagyon sajnálják, de az egyik stewardess rosszul lett. Rövidesen aztán a másik légiutas-kísérő is rosszul lett, így a kapitány megkérte az utasokat, hogy szálljanak le a gépről, mert így nem tudnak elindulni.

Túlnyomás alakult ki a gépen, emiatt lett a két stewardess rosszul. A gép üresen, utasok nélkül fog visszamenni Párizsba, ugyanis stewardessek nélkül csak a pilóták utazhatnak a fedélzeten.

– érkezett a félhivatalos tájékoztatás egy órával később egy férfitől. Olvasónk azonban hozzátette, hogy az utasok közül senki más nem érezte rosszul magát.

Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a reptéren az egyik szerelő állítólag azt mondta, a gép egyik stabilizátorával voltak gondok – a tervezett indulás után pedig még szerelték is a gépet.

Az utasok közül sokakat érintett kellemetlenül a járat törlése, egy argentin nő például csak öt nappal később fog hazajutni az incidens miatt. Olvasónk azt írta, a légitársaság vagy beleszólás nélkül jegyet foglalt a legközelebbi járatra, vagy visszatérítette a jegyárakat. Ezen felül neki például kifizették a taxit haza, valamint a holnapi odajutásra, másoknak szállást foglaltak és 5000 forintos kuponokat osztogattak.

Az Air France egy nappal a hír közlése után közleményt adott ki, amiben megerősítette a történteket.  Az Air France jelenleg is vizsgálja, hogy mi okozhatta a repülőgép jégtelenítési folyamatát követő rosszulléteket, és elnézést kérnek a kellemetlenségekért - írták.