A Puskás-ügyek és a magyar foci nagykövete lett a Nemzeti Sport főszerkesztője

2017.03.30. 21:38
Szijjártó Péter javasolta, Áder János kinevezte. Szöllősi György Magyarország hivatalos diplomatájaként fogja nemzetközi szinten képviselni a magyar futball hagyományát és Puskás Ferenc örökségét.

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki Szöllősi Györgyöt Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára Áder János köztársasági elnök. A Nemzeti Sport főszerkesztője a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete lett – derült ki a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorának felvételén.

Szöllősi György Magyarország hivatalos diplomatájaként fogja nemzetközi szinten képviselni a magyar futball hagyományát és Puskás Ferenc örökségét. A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt kéri a Nemzeti Sport főszerkesztőjétől, hogy koordinálja, segítse mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek a gazdag magyar futballkultúrának állítanak emléket bárhol a világon.

Szöllősi György, aki egyúttal Puskás Ferenc életrajzírója is, az után került a Nemzeti Sport élére, amikor Mészáros Lőrinc cége megvette a Mediaworksöt és megszüntette a Népszabadságot. Egyik első főszerkesztőként adott interjújában elmondta, a Nemzeti Sport végre tényleg nemzeti lesz, és nem kell majd "a külföldi tulajdonos érdekeit szolgálni".