Botrány volt a szegedi közgyűlésen

2017.03.31. 10:44 Módosítva: 2017.03.31. 12:30

Botrányt okozott a szegedi közgyűlésen pénteken Szabó Bálint, aki évek óta képviseli azt a 433 kisvállalkozót, akiket a Szeviép szegedi építőipari cég állítólag tönkretett 11 milliárd forint adósságot maga mögött hagyva. Szabót bilincsben vezették el - írja a Délmagyar.hu. Arra kérte a szegedi polgármestert, hogy segítse őt feltáró munkájában, és megismételte azokat az állításokat, amik az elmúlt hetekben a jobboldali médiában is megjelentek, miszerint Botka letagadta, hogy szerződést kötött volna a szegedi önkormányzat a Szeviéppel 2 milliárd forint értékben. 

A botrány a Városháza dísztermében folytatódott, ahol Szabó Bálint  petíciót adott volna át Botkának. Mivel az ülésterembe nem engedték be, a karzatról próbálta átadni. Ezzel azonban megsértette az ülések rendjét, mert a karzatról bekiabálva azt nem lehet zavarni, ezért rendőri elvezetést kértek rá. Végül a rendőrök bilincsben vezették ki.

Szabó Bálintról már korábban megírta a Délmagyar, hogy nem is ügyvéd a kamara szerint, csak annak mondja magát. Neve az őszödi beszéddel kapcsolatban is felmerült, ott volt Rózsa-Flores Eduardo lakásán, látta Katalint, Imrét és Ferencet, akik az őszödi beszéd hangfelvételét hozták el, korábban a DK színeiben politizált. Bővebben itt olvashatnak róla.