Nem oszt többet ételt a Klauzál téren a Heti Betevő

2017.04.04. 18:56 Módosítva: 2017.04.04. 19:59

Több mint 3 éve osztott ételt a Heti Betevő nevű civilekből álló közösség a Klauzál téren minden vasárnap, ennek azonban most vége - olvasható a közleményükben.

A Heti Betevő korábban rendelkezett közterület-használati engedéllyel, ezt az önkormányzat azonban csak 2016. május 31-ig hosszabbította meg. Emiatt elindult egy egyeztetés az önkormányzattal, a Heti Betevő pedig talált is megfelelő helyszínt: az Almássy tér egy része alkalmas lenne az ételosztásokra, egy közeli önkormányzati helyiség pedig megfelelne az előkészületekre. 

A közösség eközben is folytatta a tevékenységét, gyülekezési joguk gyakorlásaként az ételosztásokat minden héten rendezvényként bejelentették a rendőrség felé. Az önkormányzatnak azonban ez úgy tűnik nem tetszett, ugyanis eljárást indítottak az egyesület ellen és 30 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki rájuk.

Az egyesület a bírságot be fogja fizetni és továbbra is bíznak abban, hogy kedvező döntés születik az előkészítő helyiség és az Almássy tér használatát illetően. Amíg ez eldől, egy hetedik kerületi magánterületen folytatják majd az ételosztásokat.