Idős vevőit fenyegette a mosószer kereskedő

2017.04.04. 09:33

A mezőkovácsházi rendőrség csalás miatt vádemelést javasol annak a férfinak az ügyében, aki felhígított, gyenge minőségű mosószerrel kereskedett, és 13 megyében 403 idős ügyfelét csapta be.

A 39 éves B. László 2014-16 között olyan idős embereket keresett fel, akiket kollégái előzőleg felhívtak telefonon, és kipróbálásra, illetve nagy értékű vásárláshoz járó ajándékként ajánlották fel az újfajtának mondott mosószer koncentrátumot. A termékért nem, csak a szállításért kérték pénzt.

B. László ügyfelei azonban hamar csalódtak a termékben, voltak, akik át sem akarták tőle venni, és a szállítási díjat sem akarták kifizetni. Ekkor a férfi szidalmazta sértettjeit, és azzal fenyegette őket, hogy az összeget, vagy annak kétszeresét letiltatja a nyugdíjukból - az idősek többsége ennek hatására fizetett.

A budapesti férfit tavaly júliusban fogták el, őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték. A szakértői vizsgálat szerint az általa forgalmazott szer hatóanyag tartalma olyan alacsony volt, hogy nem lehetett volna kereskedelmi forgalomba hozni.