A tiltás ellenére lezárták az Erzsébet híd egy részét

2017.04.05. 12:43 Módosítva: 2017.04.05. 15:13

Tüntetők zárták le az Erzsébet híd Pest felé vezető oldalát, a pesti hídfőnél szerda délben a rendőrség tiltása ellenére.

Olvasónk a helyszínről küldött videókat, az egyiken az látszik, hogy földön ülő hídfoglalókat emelnek fel a rendőrök, és rakják be a furgonba.

Erzsébet híd lezárás

Csak néhány tüntetőről volt szó, körülbelül hétről, rendőrből annál többet lehetett látni. Tudósítónk szerint mind a hét tüntetőt elvitték. A rendőrség közlemény szerint viszont csak egy nőt állítottak elő.

"Április 5-én 14 óra 25 perckor egy korábban Budapest rendőrfőkapitánya által tiltott rendezvény helyszínéről, a Margit hídról előállítottak egy nőt, aki a hídon lévő gépjárműforgalmat akadályozta" - írták. 

A helyszíni képeken felismerhető Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért civil szervezet elnöke, aki szerda reggel 8-ra hirdette meg a Szabadság híd lezárását, 10-re a Lánchídét, 12-re pedig az Erzsébet hídét a lex CEU elleni tiltakozásul, de a rendőrség 8:15-kor betiltotta az előre bejelentett hídlezárásokat egy lakossági bejelentésre hivatkozva. Bükit egyelőre nem tudtuk elérni telefonon.

Akcióban a rendőrség