Magyar Idők: Valaki ki fog szivárogtatni valamit valakiről

2017.04.05. 07:58

Talányos hír a kormánypárti napilap mai címlapsztorija, amivel alaposan sikerült feladni a leckét a hírügyelet hermeneutikai szakcsoportjának, ugyanis egyetlen konkrét állítás sincs benne, így viszont értelmet is nehéz neki tulajdonítani. De miről is van szó?

Külföldről folytatják a lejárató akciót – ez az anyag címe, márpedig ha a kormányhoz legközelebb álló lap vezető anyaga ez, arra oda kell figyelni.

De vajon milyen lejárató akcióról lehet szó?

A cikk ajánlójából kiderül, hogy "volt titkosszolgálati vezetők köré verbuvált csoport" a "nemzetközi sajtóban" szellőztethet meg "olyan információkat, amelyeket még főként Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején gyűjtöttek a cég megbízható munkatársai fideszes felső vezetőkről és azok családtagjairól".

Hmm. Ha ez így van, az komoly dolog. Nézzük a cikk állításait.

  • A lap nemzetbiztonsági forrásai szerint több jel utal arra, hogy az őszödi beszéd 2006-os kiszivárgását követő fideszes egyeztetésekről keletkezett adat a szolgálatoknál.
  • Ez összefüggésbe hozható a Laborc Sándor volt NBH-vezető hivatali laptopján talált, Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról elnevezett (Ovi, Bajusz) üres mappákkal.
  • Lehet, hogy ez összefüggésben áll azzal, hogy Eduardo Rózsa-Flores ellenőrzéséhez szükséges NBH-s telefonlistához valakik Orbán Ráhel mobilszámát csatolták.
  • Mindez azzal is összefügghet, hogy az olajos maffiózó Portik Tamás telefont kapott Laborctól, hogy segítsen adatokat gyűjteni fideszes vezetőkről, és tarthassák a kapcsolatot.
  • A lap forrása szerint "Laborcék" jelenleg is dolgoznak, a volt NBH-s vezető és Gyurcsány Ferenc között ma is "komoly együttműködés" zajlik.
  • Ezt támasztja alá a Magyar Idők szerint a volt kémelhárító Katrein Ferenc az Indexnek adott interjúja, mert forrásaik szerint Katrein is Laborc embere.
  • És bizony Jakubinyi Róbert épp a napokban került előzetesbe, mert egy ügyvéden keresztül egy házi őrizetben lévő "nehézfiút" (Tanyi Györgyöt) arra akart rávenni, hogy Pintér Sándort kompromittáló kreált dokumentumokat vigyen külföldre és adjon el a nemzetközi sajtónak.

Ilyenek sajnos ezek a kémügyek: se füle se farka információzuhatagnak tűnnek, de azért az értő szem a mélyben megláthatja a pislákoló igazságot. De ha esetleg mégse, akkor a másik eset (az ügyre rálátó személyek által az Index nemzetbiztonsági forrásainak kiszivárogtatott információk szerint) az lehet,  hogy a Magyar Idők háza táján attól félnek, hogy hamarosan valami kínos információ jelenik meg fideszes politikusokról (Orbánról? Pintérről?), és ennek az élét igyekeznek elütni.