A tanszabadságról nem, de a polgári engedetlenségről lemondott a Műegyetem oktatója

2017.04.07. 15:15 Módosítva: 2017.04.07. 15:17

Péntek délelőttig 11 egyetem közel negyven oktatója csatlakozott Bárány Tibor felhívásához, aki a Műegyetem tanáraként polgári engedetlenséget helyezett kilátásba a CEU-elleni törvény visszavonásáig.

Bárány Tibor azt szerette volna, ha legalább 200 egyetemi oktató csatlakozik hozzá. Addig nem tartották volna meg óráikat, amíg a az országgyűlés vissza nem vonja a Közép-európai Egyetemet hátrányosan érintő törvénymódosítást. Kezdeményezését egyetemi körökben istöbben vitatták

A BME GTK Szociológia és Kommunikáció Tanszékének oktatója egy új bejegyzésében azt írja: mivel kevesen vannak a hatékony tiltakozáshoz, hétfőtől a polgári engedetlenség helyett egyelőre a tiltakozás és a nyomásgyakorlás más formáit fogja alkalmazni.

Csatlakozom az ELTE ÁJK oktatóinak kezdeményezéséhez: 2017. április 10-étől minden oktatási tevékenységem során időt fogok szánni arra, hogy az oktatás és a kutatás szabadságáról, a demokrácia fontosságáról beszéljek a hallgatókkal a tanóra keretei között és azokon kívül.

Bárány Tibor azt is írja, hogy a tiltakozó oktatók tájékoztatni fogják egymást a saját egyetemükön szerveződő akciókról, flashmobokról, és az erős egyetemközi szolidaritás kifejezésével érik el a lex CEU visszavonását.

A teljes bejegyzést itt olvashatja: