Brutális, érthetetlen fapusztítás történt Sopronban

2017.04.12. 14:22

Megdöbbentő, példátlan és teljesen érthetetlen farongálás miatt óriási a felháborodás a Tómalom térségében: ötvenegy fa törzsét fűrészelték el ismeretlenek részlegesen vagy egészen - írja a Kisalföld.hu

L3178818
Fotó: Kisalföld.hu

A rendőrség rongálás miatt indított eljárást a fapusztítás ügyében – közölte Aranyos Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. A lakosság segítségét, ha bármilyen hírrel szolgálnak ez ügyben, a 112-es telefonszámon, illetve a rendőrkapitányság e-mailcímén várják az információkat. Megnézik a biztonsági kamerák felvételeit, és nagy erőkkel nyomoznak.  

Nagy Zsolt, a Sopron holding vezérigazgatója példátlankörnyezeti vandalizmusnak minősítette a fapusztításokat. A Tómalom soron 36 darab oszloptölgy, a Tarló soron 15 darab mezei juhar törzsét vágták, fűrészelték el részlegesen, vagy teljesen. A Tarló sor fáit 2012-ben az út megépítésekor ültették, az oszloptölgyek telepítését 3 éve kezdték el a Holding munkatársai. Előzetes felmérések alapján a kár meghaladja a kétmillió forintot.

L3178817
Fotó: Kisalföld.hu

"Ép ésszel nemigen lehet felfogni, miért kellett a fákat ilyen barbár módon elpusztítani" – mesélte a Tarló soriak nevében Stilling Zoltán, aki értesítette az esetről a rendőrséget. 

Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke 200 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.