Elítélték azt a 14 éves lányt, aki 16 éves barátja segítségével megölte a saját anyját

2017.04.13. 15:50 Módosítva: 2017.04.13. 18:25

A Szolnoki Törvényszék csütörtökön letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon azt 14 éves zagyvarékasi lányt és annak 16 éves barátját, akik közösen meggyilkolták a lány anyját tavaly, írja az MTI. A büntetést a fiatalkorúak börtönében kell letölteniük: a lány 9 évet, a fiú 14 évet kapott. Az ítélet még nem jogerős. 

A lány jó családból származott, de édesapja halála után magába fordult. A gyilkosság előtt nem sokkal megismert egy 16 éves fiút, ezzel egy időben az iskolából panaszkodni kezdtek a megváltozó magatartására. Az a nya nem akarta, hogy lánya a fiúval barátkozzon és lerontsa kitűnő tanulmányi átlagát, ezért megtiltotta, hogy találkozzanak.

A két fiatal ezután döntött a gyilkosság mellet.  2016. január 25-én este a lány titokban beengedte házukba a fiút, aki előbb megpróbálta megfojtani az anyát, majd miután ez nem sikerült, egy konyhakéssel - legalább 91 késszúrással - megölték az 58 éves nőt.  

A lány képviselői három nap gondolkodási időt kértek, a fiú védője enyhítésért fellebbezett. Az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport