Nagyszombaton is lesz ám tüntetés

LRG DSC06840
2017.04.15. 10:48

Ha már túl lesznek a sonkán és a kalácson, de még a tojásfestés sem tudta kiverni a fejükből az elmúlt hét tüntetéseinek rigmusait, akkor nyugodjanak meg, mert szombaton is mehet tüntetni, ahol még le is táncolhatják azt a pár szelet bejglit, amit már igazán nem kellett volna megenni. Ma este fél hattól kezdődik a Szabadság téren a "NEM MARADUNK CSENDBEN! - Legyen ez Magyarország leghangosabb tüntetése" névre keresztelt eseményen.

Szombaton a kormány megfélemlítő politikája ellen tüntetünk. Azért, hogy megmutassuk, egy országot nem lehet elhallgattatni! Senki se számítson azonban hagyományos demonstrációra.

A szervezők felkarolják és fullba nyomják az elmúlt másfél-két hét tütnetéseinek házibuli-hangulatát, és, ahogy a rendezők írják "a beszédek mellett most a zenén, a táncon, és a hangos véleménnyilvánításon lesz a hangsúly!" Az ígéret szerint rövid beszédek töltik majd ki a számok közötti szüneteket, de azért a zajongás lesz a lényeg. A rendezők a résztvevőket is kérik, hogy vigyenek magukkal sípot, dudát, dobot, vagy valamilyen zajkeltő eszközt. Azért, aki azt gondolná, hogy csak álcázott bulizásról van szó, annak itt egy kis ideológia a szervezőktől: 

Jóllehet, a kormány módszeresen próbál meg elhallgattatni minden kritikus hangot és szervezetet, mi egyszerűen nem maradhatunk csendben!

A tüntetés Facebook oldalán eddig már közel hétezer ember jelezte, hogy ott lesz, tízezren pedig érdeklődnek, a szánmok pedig folyamatosan nőnek. A program este hattól tízig tart hivatalosan, hogy utána mi lesz, az majd kiderül.