Orbán: Soros György, Soros György, Soros György, Soros György

2017.04.15. 08:22

Orbán Viktor miniszterelnökkel a Magyar Idők készített interjút

Orbán szerint a kormánynak nehezebb kampányüzemmódba kapcsolni, mivel még kormányozni is kell. Tehát még egyszer: nehezebben kapcsol a kormány kampányüzemmódba, mint az ellenzék. A nemzeti kormányzás meg folyamatos nyomás és támadás alatt áll. A választás tétje pedig, hogy idegen érdekek vagy nem idegen érdekek, mondja Orbán.

Már a harmadik kérdésből kiderül, hogy Orbán Viktor csatát vív a CEU-val, amit a kormánypropaganda ugyan csak Soros-egyetemnek hív, miután több fontosabb kormányzati tisztségviselő elvégezte azt. Addig CEU-volt. 

Az interjú legviccesebb része egyértelműen a következő: Orbán Viktor szerint a kormány a valóságról beszél, míg mások csak megkonstruálják, kitalálják azt. Szerinte a migráció a legfontosabb kérdés, az, hogy ugyanaz a kultúra, gondolkodásmód fogja-e meghatározni az európai országok karakterét a jövőben, mint most, vagy nem. Orbán szerint ezért léptek ki a britek az EU-ból.

Az interjúban annyiszor nevezi meg Soros Györgyöt, hogy a szöveg felénél már azt várta az ember, hogy lassan rövidíteni fogják a nevét. A címkével együtt 14-szer szerepel az interjúban Soros.

Azt mondom, hogy Soros Györgyöt nem szabad lebecsülni, egy nagy hatalmú, mindenre elszánt milliárdos, aki nem ismer se istent, se embert, ha az érdekeiről van szó

– mondja egykori mecénásáról, a Fidesz megalakulását támogató, a Fidesz meghatározó politikusainak tanulmányait támogató Soros Györgyről a miniszterelnök.

És jön minden idők legvarázslatosabb kérdése a kormánylaptól. Attól a kormánylaptól, ahol az utóbbi időben már szinte csak és kizárólag kurva anyázni képes Bayer Zsolt dolgozik, és amely kormánylap annak a kormánypropaganda gépezetnek a tagja, ami azon a szinten van, hogy azt gondolja, buzizással kell lejáratni ellenzéki politikusokat, szóval ez a lap felteszi ezt a kérdést:

Önöket a hazai ellenfeleik sem kímélik. Útszéli, kocsmai stílusban, személyeskedő hangnemben támadják az embereiket minden oldalról. Ki együttérezve, ki értetlenkedve, de sokan felteszik a kérdést: hogyan lehet ezt bírni?

BADUMTSSSSSCCCCCHHHHHH. Óriási poén volt. Nem kevésbé a válasz: "Nekünk pontosan annyi erőnk van, amennyit az emberektől kapunk. Az ellenfeleink mögött álló milliárdosoknak meg pénzük van".

Orbán a megbélyegzésre és vegzálásra alkalmas civiltörvényről is beszél. A következő minőségben:

Nem hiszem, hogy a polgári értelmiség szívesen árulna egy gyékényen azokkal, akikről a hamarosan elfogadandó törvény eredményeképpen világosan kiderül: külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket.

A többit olvassa el itt, ha úgy gondolja.