Lefújták az orosz nagykövetség elé meghirdetett tüntetést

2017.04.19. 10:09

„A moszkvai időjárásra való tekintettel a demonstrációt elnapoljuk. Új időpont hamarosan!” – közölték a szervezők a Facebookon.

FRISSÍTÉS: Hétfőn este hétkor pótolják az elmaradt tüntetést. 

Az „Állítsuk meg Moszkvát!” című tüntetés este hétkor kezdődött volna Oroszország budapesti nagykövetségénél, a Bajza utcában. Szerda reggelig másfél ezren jelezték részvételüket, és majdnem ötezer érdeklődő volt.

A meghirdetett program szerint beszédet mondott volna Gulyás Márton aktivista, Puzsér Róbert publicista, Lányi András filozófus, Antal Nikoletta Henrietta ligetvédő, és a szervezők ígértek egy meglepetésvendéget is.

Az elmúlt években, aggasztóan növekedett az orosz befolyás Magyarországon. A magyar belügyekbe való orosz beavatkozás súlyos nemzetbiztonsági kockázatot hordoz magában. Nem leszünk Putyin trójai falova az Európai Unióban!

– írták az esemény Facebook-oldalán.

Közben Budapest rendőr-főkapitánya a gyülekezési törvényre hivatkozva megtiltotta a csütörtökre tervezett hídlezárásokat. A szervezők a Facebookon jelezték, hogy ezt jogellenesnek tartják, és a bírósághoz fordulnak, és kiharcolják az igazukat. Később ők is lefújták az akciót.