Marad az enyhe téli idő, de pénteken már 13 fok is lehet

2017.04.20. 05:32

Ma se nagyon látunk nagyon napfényt, sokfelé fog esni, néhol havazni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtökön leginkább a Tiszántúlon számíthatunk esőre, másutt havas eső, hó egyaránt várható, főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében számíthatunk havazásra.

Az északi szél a Dunántúlon viharossá fokozódik, a Nyugat-Dunántúlon a legerősebb széllökések sebessége elérheti a 90 km/h-t. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

A Bakonyban a viharos szél nagyobb területen okozhat hófúvást. Emiatt Vas és Zala megyében másodfokú, Veszprém megyében elsőfokú a figyelmeztetés. Ezeken a területeken továbbra is hótorlaszokat emel a szél.

Csütörtök estétől mérséklődik majd a légmozgás, addig 20 milliméternél kevesebb, vegyes halmazállapotú csapadékra lehet számítani. A Tiszántúlon leginkább eső, másutt eső, havas eső, hó egyaránt valószínű. A magasabban fekvő helyeken főként havazás várható. Síkvidéken a lehulló hó olvad vagy elolvad. A Dunántúli- és az Északi-középhegység vonulatain újabb 5-15 centiméter friss hó valószínű. 

Csütörtökön a nap második felében inkább már csak az Alföld déli részén és a Dunántúl délkeleti megyéiben lehet számottevő mennyiségű vegyes csapadék (a Mecsekben tapadó hó) - írták.

A hőmérséklet délután 3-9 Celsius-fok között valószínű, késő estére 1-4 fok közé hűl le a levegő.

A péntek annyival jobb lesz, hogy délelőtt talán már nem lesz csapadék.

Sőt, az OMSZ szerint pénteken akár már 13 fok is lehet.