A Karmelita kolostorhoz láncolta magát a Párbeszéd több aktivistája

2017.04.21. 11:05 Módosítva: 2017.04.21. 14:38

A Miniszterelnökség Várba költöztetése, az értelmetlennek tartott beruházás ellen tiltakozott pénteken délelőtt a Párbeszéd több politikusa és aktivistája Budapesten, a Karmelita kolostornál. Az építési terület két bejáratához láncolta magát körülbelül tíz-tíz ember, az újságírók is nagyjából ennyien lehetnek. A gyalog érkező munkásokat átengedik, de a gépjárműveket nem. Több füstbombát is meggyújtottak, amit a rendőrök igyekeztek eloltani.

A 444.hu kérdésére Erőss Gábor, a párt VIII. kerületi önkormányzati képviselője azt felelte, „ha nem visznek el minket, akkor győztünk. Azt jelenti, a békés polgári engedetlenség, a békés ellenállás megállította ezt a sokmilliárdos építkezést”.

Egy másik demonstráló viszont azt hangsúlyozta, nem az a lényeg, hogy meddig ülnek ott. „Az a fontos, miért költi el a kormány számolatlanul az uniós pénzeket haveri körökkel lepapírozva, tíz-hússzoros áron vásárolt anyagokat felhasználva, rossz minőségben kivitelezett beruházásokra”.

Délután kettőkor rendőri intézkedést kezdtek az egyik tüntetővel szemben, mert füstgyertyával akarta kifüstölni Orbán Viktort a várból, de nem vitték el, csak feljelentették, és szabálysértési eljárást indítottak ellene. Itt nézheti meg az akciót

Akit érdekelnek a párt részletes számításai, olvassa el V. Naszályi Márta I. kerületi önkormányzati képviselő legfrissebb blogbejegyzését.