CEU-s kitűző miatt támadtak meg három férfit egy pesti szórakozóhelyen

2017.04.23. 20:56 Módosítva: 2017.04.23. 22:08

Megtámadtak három férfit egy pesti szórakozóhelyen szombat éjjel, mert az egyikükön a CEU-t támogató kitűző volt.

"Épp indulni készültünk, amikor megtámadott minket két nagydarab gyerek a CEU-s kitűzőm miatt. A haverunk (aki kb. 195 cm) repült a székek és asztalok közé. Rólam letépték a kitűzőt, a kabátot, táskát, pulóvert. Közben azt üvöltötték, hogy szétvernek minket, nem tűrik meg maguk között az ellenségeiket, a provokátorokat, a liberálisokat" – írta az egyik megtámadott férfi a Facebookján.

A kitűző miatt ütöttek
A kitűző miatt ütöttek
Fotó: Szabó Bernadett

A poszt szerint a szórakozóhely biztonsági őre tétlenül nézte a balhét. Amikor segítséget kértek tőle, azt mondta nem avatkozik be "2-2 emberes felállásokba". Végül a pultos lány állította le a két támadót. A megtámadott férfi azzal zárja az írást, hogy "ezúton is szeretnék gratulálni Orbán Viktornak, Bayer Zsoltinak, Kósa Lalinak és a többi viszkető tenyerűnek, hogy a folyamatos ellenségkép gyártással, hosszú évek kitartó munkájával" ilyen szintű gyűlölettel nyomták tele az emberek fejét.

Az eset a Rácskert nevű szórakozóhelyen történt. Telefonon elértük a pultost és a Rácskert üzletvezetőjét is, mindketten megerősítették a Facebookra kiírt információkat. A Rácskert vezetője, Szőke Csilla elmondta, hogy egy népzenei találkozó volt a helyen, ahol nagyon sokan békésen megfértek egymás mellett, csak két ember nem bírt magával. Azt mondta, attól tart, hogy biztos lesznek olyanok, akik szembe akarják majd állítani "a belvárosi liberálisokat és a népzene kedvelőit" egy ilyen hír után, de szerinte érdemes lenne inkább arra figyelni, hogy hány alkalommal mennek végig ezek a programok atrocitás nélkül. A biztonsági szolgálat munkáját elkeserítőnek nevezte, nem érti, miért nem avatkozott be az őr a verekedésbe. Helyszíni kamerák alapján megvizsgálják, pontosan mi történt. 

A Rácskert a Facebook-oldalán elnézést kért a történtekért. "Elítélünk minden olyan cselekedetet, amely során bárkit politikai meggyőződésében megsértenek" – írták.