Lázár János nagyon felhúzta magát az NFM és a MÁV bénázása miatt

2017.04.24. 19:45

Szokatlanul dühös közleményt adott ki Lázár János amiatt, hogy - mint írtuk - , elszállt a Hódmezővásárhely és Szeged közé tervezett tramtrain ára.

Közleményében a miniszter azt írta, Hódmezővásárhely és Szeged városa az ellentéteket félretéve néhány éve összefogott, és az itt élő polgárok érdekében közös vállalkozásba kezdett. "Hiába azonban a közös szándék, hiába a kormány támogatása, ez a közös vállalkozás, a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer most ellehetetlenülni látszik".

A tram-train rendszerben használható szerelvények beszerzése ugyanis a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a MÁV által előkészített közbeszerzés eredményeként közel duplájába kerülne, mint amennyire ők tervezték

- írta a miniszter, és úgy folytatja: "Hódmezővásárhely országgyűlési képviselőjeként, és az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszterként azt kérem a Kormánytól, hogy ne vállaljon kötelezettséget a beruházás megvalósítására az aránytalanul megnövekedett költségek miatt."

Sem országgyűlési képviselőként sem a Kormány tagjaként nem tudom elfogadni és nem tudom támogatni, hogy a hibás tervezés és előkészítés miatt megkétszereződjön egy beruházás költsége. A Magyar Kormány az NFM és a MÁV súlyos előkészítési hibái ellenére sem engedhet üzleti érdekek nyomásának!