Őrjöngött zárkájában a Teréz körúti robbantó

2017.04.24. 08:17

Még a nyári ítélkezési szünet előtt befejeződhet a nyomozás P. László ellen, aki beismerte, hogy ő robbantott 2016. szeptember 24-én este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán, életveszélyesen megsebesítve egy rendőrnőt, akinek férfi járőrtársa is súlyosan megsérült - írja a Magyar Idők.

A 24 éves gyanúsított előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról múlt hét csütörtökön döntött a bíróság - újabb három hónappal meghosszabbították a letartóztatást. P. Lászlót a tárgyalásra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) kommandósok vitték, orvosi kísérettel. Március 31-én ugyanis a lap szerint dühöngeni kezdett a zárkájában, összetörve a biztonsági kamerát és bezúzva az ablakokat, így átszállították a börtönből az intézetbe.

A nyomozás korábbi szakaszában már átesett egy igazságügyi elmeorvosi vizsgálaton, amelynek eredményéről csak annyi tudható, hogy büntethetőséget kizáró okot nem állapítottak meg – akkor. Az újabb elmeorvosi vizsgálatot dühöngése következtében a büntetés-végrehajtás kérvényezte, és a kirendelt védőjétől tudjuk, P. Lászlóval már mind a pszichológusok, mind az elmeorvosok újra elbeszélgettek, ismételten átesett a speciális teszteken, amelyek kiértékelése folyik - írja a lap.

A Blikk szombaton azt írta, hogy a férfi az IMEI-ben egyszemélyes kórteremben van, nem érzi jól magát, hiszen ott szigorúbbak a szabályok, mint a börtönben. Naponta egyszer kísérik ki levegőzni az intézet parkjába, de abban az időben is szigorú tekintetek lesik minden lépését. Csak azokkal tud érintkezni, akik, hozzá hasonlóan, előzetes letartóztatásuk alatt kerültek az IMEI-be. Az elítéltektől elzárva tartják: velük még az ebédlőben sem találkozhat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport