Keleten napoznak, nyugaton már dideregnek

2017.04.27. 09:21 Módosítva: 2017.04.27. 09:24

Csütörtökön érdekes időjárási helyzet alakul ki Magyarországon. Nyugatról lassan hideg levegő áramlik az Észak-Dunántúlra, így ott felhős, esős idő várható, alig lesz 10 foknál több.

Az ország keleti felére viszont délről még meleg levegő érkezik. Ott így még több órás napsütés és több helyen 25 fok is lehet. A két véglet közt a középső területeken változó felhőzetre, és főként csütörtök délutántól  záporra, zivatarokra is számíthatunk, olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A hőmérséklet tág határok között, 7 és 25 fok között várható. Az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, a Tiszántúlon a legmelegebb. Késő estére 6, 17 fokra hűl le a levegő.

cikk.gif

Pénteken északnyugaton vastag felhőzet és ismétlődő esők, zápor várható, délkeleten ugyanakkor a nap nagy részében csak magasszintű felhőzet szűri a napsütést. Arrafelé késő délutántól, estétől fordulhat elő csapadék.

Az ország többi részén erősen és közepesen felhős időszakok váltakoznak, kora délutánig elszórtan, majd egyre többfelé alakul ki zápor, néhol zivatar.