Juhász Péter lemondott, kivonul a Belvárosból

2017.04.29. 07:22

Lemondott a belvárosi képviselői tisztségéről Juhász Péter. Az Együtt elnöke azt mondta az Indexnek, hogy a jövőben kizárólag a pártelnöki teendőire akar koncentrálni, ezért adja át a képviselői helyét az V. kerületben.

Az Együtt elnöke már korábban is elhintette, hogy gondolkozik a belvárosi lemondásán, április végére megszületett a döntés.

Mivel Juhász a baloldali listáról jutott be, nem kell időközi választást rendezni. Az utódja egy helyi együttös, Nádas Ágnes lesz.

A belvárosi ingatlanügyekkel és Rogán Antallal előszeretettel foglalkozó Juhász szerint ugyanis erről a dologról "nem lehet több bőrt lehúzni". Juhász most azt mondta, hogy a korrupció feltárásához nem a képviselői tisztsége révén jutott,

az ügyekre eddig is a lakók hívták fel a figyelmemet, és ez ezután is változatlan, mindenki számára elérhető a személyes telefonszámom.

Hozzátette, "már megmutattam, hogy működik ez a korrupt fideszes rendszer, ma az a feladatom, hogy mindenütt az országban megmutassam, ezzel erősítsem az Együttet és hogy új alternatívát kínáljak a választóknak". Ez lenne az a bizonyos új pólus, a 2010 előtti korszakot elutasító pártok összeállása, ám eddig minden párt visszautasította Juhászt.

Juhász azt ígérte, hogy Orbán fütyülését is folytatni fogják. Sőt, a párt Áder János ellen is szervez egy hangos megmozdulást. Az Együtt pénteken közölte, hogy Áder János elnöki beiktatása alatt a Kossuth téren hangos üzenetekkel fog tiltakozni, és arra buzdítanak mindenkit, hogy készítsenek rövid hangfelvételt, és küldjék el a pártnak.